به گزارش مشرق، محمدجواد حقشناس عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه کار کمیته بررسی سازوکار جدید شورای سیاستگذاری به پایان رسیده، خاطرنشان کرد: در سازوکار جدید شورای سیاستگذاری چند راهبرد مشخص شد. اولین راهبرد تقویت جایگاه احزاب در شورای آینده بود. راهبرد بعدی این بود، احزابی که قبلاً در شورای اصلاحات عضو نبودند اضافه شوند و 5 نامزد اضافه شدند: حزب ندای ایرانیان، مجمع روحانیون مبارز، حزب اتحاد ملت، مجمع ایثارگران اصلاحطلب و مجمع زنان اصلاحطلب.
حقشناس افزود: پیشنهاد بعدی این بود که فراکسیون امید مجلس دهم با توجه به جایگاه ملی نمایندگان، سه نفر را به شورا معرفی کنند. بحث بعدی حضور تعداد افرادی بود که به شورا میآیند. قرار شد مشخصاً چهره ملی اصلاحطلب باشند و وجهه ملیشان پر رنگ باشد. از افرادی باشند که در احزاب حضور ندارند و بتوانند جامعیت ایجاد کنند. همچنین قرار شد از احزابی که در شورا عضویت دارند، تنها یک نفر نماینده داشته باشند. همچنین حضور شخصیتهای حقیقی به نصف شخصیتهای حقوقی محدود شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه قرار است سازوکار جدید «شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان» به «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» که مرجع حقوقی احزاب است فرستاده شود و مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار کرد: شورای هاهنگی جبهه اصلاحات این هفته جلسه دارد و درباره این موضوع بحث میشود اما در نهایت سازوکار جدید در حضور رئیس دولت اصلاحات و اعضای شورای سیاستگذاری به جمعبندی و نتیجه خواهد رسید.
وی درباره احتمال کنارهگیری محمدرضا عارف از ریاست شورای سیاستگذاری، متذکر شد: طبیعتاً زمانی که شورا شکل گرفت براساس آئیننامه و قواعد جدید، انتخاب رئیس شورا و هیئت رئیسه برعهده اعضای شورای سیاستگذاری است.
حقشناس درباره انتقادات اخیر برخی احزاب اصلاحطلب از جمله حزب ندای ایرانیان و حزب مردمسالاری به روند سیاستگذاری در شورا، تصریح کرد: احزابی که عضو شورا هستند، نظرات و انتقاداتشان را ارائه کردند و تلاش ما بر اجماع حداکثری است.